Afscheid mevrouw Bijl

Dinsdagavond 23 maart waser de afscheidsreceptie van mevrouw Bijl in de Keijzershof in Rotterdam.
Mevrouw had zelf aangegeven na ruim 60 jaar medewerkster te zijn geweest bij de Rotterdamse Reddingsbrigade om te stoppen.
De brigade kon dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Helaas waren een aantal mensen niet aanwezig of verhinderd door de problemen bij de Beneluxtunnel.
Naast gelegenheid tot bijpraten met oude en jonge bekenden was er ook een officieel programma.

Zo gaf de voorzitter van de RRB, Peter Tijl, het woord aan Michel de Visser portefeuilehouder van de deelgemeente Kralingen/Crooswijk. Michiel prees het vrijwilligerswerk van de RRB en noemde mevrouw Bijl een vrijwilligster van de buitencategorie. De deelgemeente maakt maximaal 5 inwoners van de deelgemeente per jaar boezemvriend van de deelgemeente voor bijzondere prestaties binnen de deelgemeente.
Michiel kon vertellen dat mevrouw Bijl de eerste was die als niet inwoner van de deelgemeente Kralingen/Crooswijk tot boezemvriend werd benoemd. Michiel overhandige mevrouw Bijl het bijbehorend kleinood.

Daarna was het woord weer aan de voorzitter van de RRB. Die ook mevrouw Bijl toesprak over haar verdienste voor de RRB. Tevens was er lof voor de heer Bijl voor zijn rol op de achtergrond (de laatste jaren). Verder vertelde Peter Tijl nog over de activiteiten van de heer Bijl voor de brigade, zoals 2e secretaris en voorzitter van de TC. Bijzonder aandacht was er voor het jaar 1959. Namens de RRB kreeg mevrouw Bijl een enorme plant en een cadeaubon.
De voorzitter maakte ook van de gelegenheid gebruik mevrouw Smits een aandenken te overhandigen voor haar 50 jarig lidmaatschap.

Cor vd Knijff sprak mevrouw Bijl toe namens de medewerkers van zwembad Oost, waar mevrouw Bijl vanaf 1959 actief was. Hij bedankte haar voor de prettige samenwerking. Hij gaf aan dat de medewerkers van Oost hun werk in de geest van mevrouw Bijl gaan voorzetten. Daarna overhandigde hij haar cadeautjes namens de zwembad Oost.

Mevrouw Bijl bedankte alle sprekers en aanwezigen voor de toespraken en cadeau’s en de vele jaren bij de reddingsbrigade.

Naast medewerkers van de RRB was er ook veel pers aanwezig. Het afscheid krijgt veel aandacht in de Rotterdamse pers. Ook was mevrouw Bijl dinsdagochtend al geinterviewd door radio Rijnmond.

Klik hier voor de fotoreportage van Theo Klein!

10032301

10032302

10032303

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Afscheid mevrouw Bijl

  1. Coby en Lambxe8r van den Elzen says:

    Lieve Bab, wat geweldig dat je zxf3xf3 in het zonnetje bent gezet. Ook de foto’s hebben wij bewondert. Veel groeten ,xf3ok aan Ger.Tot gauw.

    Coby en Lambxe8r