Tweede Bergse Achterplasregatta een succes!

Na het succes van vorig jaar heeft op 13 mei 2012 voor de 2x de Berge Achterplas Regatta plaatsgevonden. Wederom was dit in Rotterdam-Schiebroek, bij scoutinggroep “De Lischgroep”.

Net als vorig jaar verschenen er 10 teams aan de start voor de eerste wedstrijd om het NK Vletroeien van 2012. Dit waren teams van de reddingsbrigades Gouda (1x), ’s-Gravenzande (3x), IJsselstein (2x), Petten (1x), Leeuwarden (1x) en Rotterdam (2x). Voor het eerst waren er meer damesteams ingeschreven dan heren- of jeugdteams.

De dag begon om 12.00 uur met de aankomst van de eerste teams. Rond 13.30 uur was de start van de 1e wedstrijd. De 6 kilometer voor de herenteams. Dit was een leuke wedstrijd om te zien. Bij de eerste wedstrijd, moeten alle teams toch weer even inkomen. Tussen het eerste en laatste team dat over de finish kwam zat ongeveer 10 minuten. Als eerste eindigde het team van IJsselstein met een tijd van 39.09.

Rond 14.30 uur was de start van de 2e wedstrijd. De 3 kilometer voor de dames- en jeugdteams. Direct bij de start brak een van dames van Gouda haar roeiriem. Daar hield zij zelf gelukkig niets aan over. Ook dit was een leuke wedstrijd om te zien. Vooral de finish was extra spannend. Het damesteam van Petten kwam als eerste over de finish van de dames met een tijd van 31.49. Maar toen kwamen de damesteams van ’s-Gravenzande en IJsselstein. Beide kwamen met een tijd van 33.27 over de finish. Waardoor zij dus een beide een gedeelde 2 plek behaalden. Het jeugdteam van ’s-Gravenzande was helaas het enige jeugdteam dat inschreven was. Hiermee werden zij dus automatisch eerste. Maar wel met een tijd van 30.35! Voor de toekomst kunnen de herenteams dus gewaarschuwd zijn.

Het was wederom een zeer geslaagd evenement en positieve reactie van deelnemers en medewerkers.

Na de wedstrijd was er de mogelijkheid voor een drankje en een barbecue.

Uitslag:
Heren:
1. IJsselstein 39.09
2. Rotterdam 39.53
3. ‘s-Gravenzande 40.13
4. Leeuwarden 49.36

Dames:
1. Petten 31.49
2. ‘s-Gravenzande 33.27
2. IJsselstein 33.27
4. Rotterdam 34.01
5. Gouda 37.00

Jeugd:
1. ‘s-Gravenzande 30.35

Bergse Achterplasregatta

Bergse Achterplasregatta

Foto’s van Henk, Rob en Ed!

This entry was posted in roeien. Bookmark the permalink.

One Response to Tweede Bergse Achterplasregatta een succes!

  1. tlpeter says:

    Aan de foto’s te zien een geslaagd evenement.
    Fijn te zien dat de roeiwedstrijden aantrekkelijk zijn en blijven zonder KNBRD steun.

    Tlpeter