RRB ondertekent samenwerkingsconvenant

Woensdag 10 april 2013 hebben de reddingsbrigades uit de regio Rotterdam-Rijnmond en de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant “Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)” ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigd de samenwerking tussen de reddingsbrigades, die vanaf dit moment met tussenkomst van een RVR Coördinator als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en andere hulpverleningspartners.

Met de samenwerking slaan de reddingsbrigades de handen ineen bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun reddings- en bewakingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening en overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor de eigen gemeente voor afspraken rond bijvoorbeeld strand- en recreatietoezicht en evenementenbewaking.

In 2015 zal in iedere veiligheidsregio een RVR convenant zijn getekend. Hierover zijn afspraken gemaakt met het ministerie van Veiligheid en Justitie, die de vorming van deze samenwerkingsverbanden financieel ondersteunt. Inmiddels zijn er in alle veiligheidsregio’s initiatieven tot implementatie van de RVR, en is Rotterdam-Rijnmond de 5e veiligheidsregio waar de ondertekening van een RVR convenant is gerealiseerd.

This entry was posted in beveiliging, strandwacht. Bookmark the permalink.

Comments are closed.