Serious Rescue!

Van 21 t/m 23 december zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Lemmer naar Leeuwarden geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request; “het voorkomen van diarree, en daarmee het terugdringen van onnodige kindersterfte als gevolg van diarree.”

Verenigd in “Serious Rescue”, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade van Lemmer naar Leeuwarden varen. Een vaartocht van ruim 115 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Volg Serieus Rescue via de volgende media:
Serious Rescue
Twitter
Facebook

Wij hopen echt dat iedereen mee doet door middel van een donatie in de pot die tijdens de cluburen in de zwembaden staan of op gironummer 3186421 t.n.v. Rotterdamse Reddingsbrigade. Als iedereen mee doet hebben we weer een mooi bedrag!

Hieronder dagelijks een kort verslag van de belevenissen van onze ploeg in Friesland. Met dank aan onze reporter Sander.

Sander

Sander

Maandag 23 december 2013
Vandaag de laatste etappe van Drachten via Burgum naar Leeuwarden. In Leeuwarden werd het door de gezamenlijke reddingsbrigades opgehaalde geld aangeboden bij het Glazen Huis: 24.500 euro.

131223-02

131223-03

Zondag 22 december 2013
Zondag ging de route van Sneek via Terherne, Grou en Oudega naar overnachtingsplaats Drachten. Overal werden de redders weer zeer gastvrij ontvagen met koffie en gebak of soep. In Drachten werd men ontvangen door de brandweer met een waterkanon, waar iedereen onder door moest varen. Op naar de stampot.

131222-02

131222-03

131222-04

Zaterdag 21 december 2013
Vandaag zijn we Lemmer naar Sneek gevaren via Idskenhuizen, Joure en Uitwellingera.
We werden vriendelijk ontvangen met soep en broodjes. Kim is helaas griepering naar huis gegaan.
De brigades zijn ook nog langs het glazen huis geweest voor een interview.

131221-02

131221-03

131221-04

131221-05

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.