Voorbereiding strandseizoen

Thuis heb je de verwarming nog aan staan en denk je waarschijnlijk nog niet aan het strand. De strandwachtleden van de Rotterdamse ReddingsBrigade zijn echter al weer druk bezig met het komende bewakingsseizoen aan het strand van de Maasvlakte. Vanaf het weekend van 2 mei is de strandwacht gedurende de weekenden weer paraat aan het recreatiestrand. In de voorbereiding op het seizoen toe worden alle materialen gecheckt en in orde gemaakt worden. De strandwachtleden volgen de benodigde opleidingen. Zo staat b.v. in april de herhalingscursussen EHBO gepland.

Op het terrein van Boskalis op het Slufterdepot staat veel materiaal van de strandwacht opgeslagen in vijf 20′ containers. Van deze containers wordt al jaren gebruik gemaakt. De containers hebben door de jaren heen veel te lijden gehad van wind en zout. Daarom zijn we ook blij dat een bouwbedrijf voor containerkranen ons vijf 40′ containers heeft geschonken. Deze zijn niet alleen van betere kwaliteit maar zijn ook tweemaal zo groot. Vrijdagochtend 27 februari werden de oude containers leeggemaakt en afgevoerd. Waarna de nieuwe containers werden geplaatst en ingeruimd. Met deze nieuwe containers kan de strandwacht weer jaren vooruit!

Elk jaar worden wereldwijd door vrijwilligers stranden schoongemaakt, dit is een initatief van Ocean Initiatives. Op 28 maart a.s. treedt de strandwacht op als gastheer voor deze zogenaamde Beach Clean Up aan de Maasvlakte. We starten om 10.00 uur aan onze strandpost op het recreatiestrand. Iedereen is welkom!

150227-02

150227-03

150227-04

150227-05

This entry was posted in maasvlakte, strandwacht. Bookmark the permalink.

Comments are closed.