Beveiliging Memorial Roeiwedstrijd

Naast de start van het strandseizoen aan de Maasvlakte is ook het beveiligingsseizoen weer begonnen. Leden van de beveiligingsgroep bewaken op verzoek evenement op en langs het water in de regio Rotterdam.

Zaterdag 14 mei 2016 was de eerste editie van “14th of May Memorial Regatta Rotterdam” aan de beurt. Een roeiwedstrijd dat in het teken staat ter nagedachtenis aan het bombardement van 14 mei 1940, welke als een mijlpaal de geschiedenis van de stad Rotterdam is ingegaan. Een mijlpaal die gesymboliseerd wordt door het beeld De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine dat tegenwoordig staat op het Plein 1940, aan de Leuvehaven, naast het Maritiem Museum.
Het beeld stelt een menselijke figuur voor zonder hart, symbool voor het hart van Rotterdam dat verloren ging bij het bombardement.

Omdat het bombardement een mijlpaal is in de geschiedenis van de stad, wordt door Rotterdam hieraan jaarlijks aandacht geschonken. Het Korps Mariniers en de oud-mariniers die lid zijn van de roeivereniging DMRC (Dutch Marines Rowing Challenge) willen hieraan hun steentje bijdragen met organiseren van een roeiwedstrijd. Een roeiwedstrijd die in het teken staat van de datum 14 mei en waarvan de ambitie is uitgesproken om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken, de ‘14th of May Memorial Regatta Rotterdam’.

160514-02

160514-03

160514-04

This entry was posted in beveiliging, roeien. Bookmark the permalink.

Geef een reactie