Laatste weekend strandbewaking Maasvlakte

      Geen reacties op Laatste weekend strandbewaking Maasvlakte

Het weekend van 10 en 11 september 2016 is alweer het laatste bewakingsweekend van onze strandwacht aan de Maasvlakte van dit seizoen. Vanaf het eerste weekend in mei werd er in de weekenden, feestdagen en een periode van drie weken aaneengesloten in de vakantieperiode vanaf de strandpost aan het recreatiestrand over de tweede Maasvlakte gewaakt.

Het vijfde bewakingsseizoen aan de tweede Maasvlakte was weer zeer afwisselend. Afhankelijk van het weer was er inzet nodig van de strandwacht. Zo waren er warme dagen met weinig wind en dagen zonder zon en veel wind. Het recreatiestrand was tijdens warme zomerse dagen druk bezet. Op dit soort dagen werden veel badgasten met of zonder drijfvoorwerpen veilig op het strand afgezet, kinderen met ouders herenigd en vele mensen behandeld met kleine verwondingen (b.v. kwallenbeten). Op dagen met veel wind had de strandwacht zijn handen vol aan het bewaken van wind- en kitesurfers. Dinsdagavond 9 augustus hadden de strandwachters hun handenvol aan kiters. Door de wegvallende wind moesten uiteindelijk vijf mensen uit het water gered worden. Lees hier het hele verhaal.

Ook kreeg de strandwachtploeg aandacht van de media. Het verhaal van de vijf mensen was te lezen op Ad.nl en Rijnmond.nl. De commandant was daags na de redding live te horen op Radio Rijnmond. Aan het begin van het seizoen was er de fotoshoot voor de juni editie van de Havenkrant.

Begin mei 2017 start het volgende bewakingsseizoen.

160810-04

Geef een reactie