Druk Hemelvaartsweekend strandwacht

Het hemelvaartsweekend (van donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei) was het eerste drukke weekend voor de strandwacht aan de Maasvlakte. Op sommige dagen was het zelfs op het strand boven de 30 graden. Het strand was vol met zonaanbidders en badgasten.

Ondanks het nog koude zeewater zochten toch veel mensen verkoeling in zee. Dit was niet helemaal zonder gevaar. Naast het koude water stond er op sommige momenten een harde aflandige wind. De strandwacht heeft tientallen drijfvoorwerpen moeten terugbrengen bij de eigenaren. De harde wind had ook veel kitesurfers naar zee getrokken, ook een aantal kiters werd door de reddingsbrigade weer veilig op het strand worden afgeleverd.

Daarnaast waren er de gebruikelijke EHBO-gevallen en werden kinderen weer met hun ouders verenigd.

Geef een reactie