Permanente bewaking Maasvlakte voorbij

      Geen reacties op Permanente bewaking Maasvlakte voorbij

Tijdens de vakantieperiode van 22 juli tot en met 13 augustus 2017 was de strandpost van de Rotterdamse Reddingsbrigade aan de Maasvlakte dagelijks bezet. Vanaf heden tot het einde van het seizoen (het weekend van 9/10 september) is de onze strandpost alleen in de weekenden bezet.

De drie weken permanente bewaking waren zeker niet de warmste dagen van deze zomer. Toch is de strandwacht druk geweest met de o.a. gebruikelijke zaken: patrouille varen en rijden, EHBO, kitesurfers veilig naar het strandbrengen, transport zeehondenpup, assistentie bij een jacht in moeilijkheden, etc.

Daarnaast was er ook tijd om te oefen en te trainen met de eigen ploeg, maar ook was er een oefening met de ‘gezamenlijke brandweer'(KNRM) en de SAR (Search And Rescue eenheid van de Kustwacht). Ook was er gelegenheid om een bezoek te brengen aan de vuurtoren van Ouddorp.

Geef een reactie