Serious Rescue voor Serious Request 2017

Reddingsbrigades in Nederland in actie voor goede doel van 3FM

17 – 19 december 2017 zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.
In conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades (inclusief de Rotterdamse Reddingsbrigade) met een 3-daagse vaartocht van Meppel naar Apeldoorn geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request.

Verenigd in “Serious Rescue” wordt een tocht van zo’n 100 kilometer gevaren in 3 dagen in een lang lint van reddingsboten. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten.

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel; samen redden we het beter.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal worden gegeven op 17 december in Meppel, drie dagen later zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd aan de DJ’s in het Glazen Huis in Apeldoorn.

This entry was posted in serious rescue. Bookmark the permalink.

Geef een reactie