Druk weekend strandwacht

De strandwacht van de Rotterdamse Reddingsbrigade aan de Maasvlakte heeft dit jaar niet te klagen over het weer. Mei was de warmste maand sinds de temperatuur wordt gemeten. Ook juni kende veel mooi weer. Enige tegenvaller kan in het voorjaar met mooi weer zijn dat men aan het strand last heeft van zeemist. Zeemist ontstaat doordat warme/vochtige lucht over relatief koud zeewater uitstroomt.

Van zeemist was het weekend van 30 juni / 1 juli geen sprake. Prachtig weer met harde aflandige wind. Dat betekent een vol strand, dus veel patrouille varen/rijden. De strandwacht heeft, door de aflandige wind, tientallen drijfvoorwerpen moeten terugbrengen bij de eigenaren. Daarnaast waren er de gebruikelijke EHBO-gevallen en werden verdwaalde kinderen weer met hun ouders verenigd.

Zaterdag kreeg de strandwacht bezoek van kinderen en medewerkers van Scouting de Kralingsche Troep uit Rotterdam. Zij konden zaterdag kennismaken met het werk van de strandwacht.

This entry was posted in strandwacht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie