Permanente bewaking Maasvlakte voorbij

De permanente bewaking van het Maasvlaktestrand door de Rotterdamse Reddingsbrigade zit er op. De strandwacht was van 21 juli tot en met 12 augustus dagelijks aanwezig.

Het waren drie intense weken. Door het vele mooie weer hadden de aanwezige strandwachtleden een druk rooster met uitkijken patrouille varen en rijden. Dankzij veel preventief optreden deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Wel moesten er bij aflandige wind veel drijfvoorwerpen teruggebracht worden naar hun eigenaar. Ook waren er veel EHBO-behandelingen, zoals b.v. kwallenbeten en werden verdwaalde kinderen herenigd met hun ouders. Op dagen met wat meer wind werden diverse kiters door de strandwacht veilig op het strand gezet.

De strandwacht is vanaf heden alleen de weekenden aanwezig. Het weekend van 8/9 september is het laatste bewakingsweekend van dit jaar.

Lees meer over de strandwacht aan de Maasvlakte.

This entry was posted in strandwacht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie