Serious Rescue voor Serious Request 2018

Reddingsbrigades in actie voor goede doel 3FM Serious Request!

De negende editie van Serious Rescue vindt plaats van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december en heeft als bestemming Utrecht. Het thema van dit jaar is ‘De Lifeline – Het redden van levens’.
In de week voor Kerstmis, van dinsdag 18 tot en met maandag 24 december, trekken drie teams met dj’s van nationale radiozender NPO 3FM vanaf drie locaties richting muziekgebouw Tivoli Vredenburg. Hun tochten door Nederland worden afgelegd in het kader van de 3FM-actie Serious Request.

Reddingsboten
Maar niet alleen deze vertegenwoordigers van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaan van ‘van actie naar actie’. Verenigd in Serious Rescue varen leden van reddingsbrigades in een lang lint zo’n 100 kilometer in drie dagen. Op 20 december worden de reddingsboten gelanceerd. Het gezamenlijke vertrek is op 21 december en de aankomst in Utrecht op 23 december. Ook de Rotterdamse Reddingsbrigade doet dit jaar weer mee.

Doelen
Het jaarthema, ‘De Lifeline – Het redden van levens’, is gekoppeld aan drie doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld, noodhulp bij oorlog en conflicten. Het doel van Serious Rescue is om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoring en andere activiteiten.

This entry was posted in serious rescue. Bookmark the permalink.

Geef een reactie