Mensen onwel op het Maasvlaktestrand

      Geen reacties op Mensen onwel op het Maasvlaktestrand

Donderdag 25 juli gaat voorlopig (?) de geschiedenis in als de warmste dag in Nederland sinds dat de temperatuur wordt geregistreerd. In Brabant werden temperaturen bereikt van boven de 40 graden. Aan het Maasvlaktestrand ging het door de aflandige wind ook aardig richting de 40 graden.

Op het drukbezette strand werden tientallen mensen onwel door de hitte. De reddingsbrigade stelde zijn reddingspost beschikbaar voor andere hulpdiensten, zoals politie, brandweer, ambulance, EHBO. Ook was er support van onze zusterbrigades uit Hellevoetsluis en Rockanje.

Strandbezoekers zaten op deze extreem hete dag veel te lang in de zon en dronken veel te weinig. Op het Maasvlaktestrand is nergens bescherming tegen de zon. Mensen kregen uitdrogingsverschijnselen, werden onwel en kregen braakneigingen. De bezoekers konden ter plekke worden nagekeken. In de meeste gevallen was de oplossing veel vocht toedienen. Drie mensen moesten voor controle naar een ziekenhuis vervoerd worden.

Vrijdag 26 juli ook een zeer warme dag, maar aan het strand was het koeler dan donderdag doordat de wind in de loop van de dag uit zee kwam. Er was vrijdag veel belangstelling van de media. Op onze strandpost werden interviews gegevens aan het AD en RTL (voor de RTL4 nieuwsuitzending). Zij wilden meer weten over de gebeurtenissen van gisteren en wat badgasten moeten doen bij extreme hitte.

Lees ook ‘Hulpdiensten massaal naar Tweede Maasvlakte
en ‘Strand net een koekenpan

Geef een reactie