Strandseizoen 2019 voorbij

De strandwachtploeg van de Rotterdamse Reddingsbrigade is vanaf zaterdag 4 mei 2019 elk weekend aanwezig aan het recreatiestrand van de tweede Maasvlakte. Van 27 juli tot en met 18 augustus was onze strandpost dagelijkse bezet.

Het was weer een afwisselend seizoen met temperatuurpieken van bijna 40 graden tot zomerstormen. Warme dagen betekende vaak een druk bezocht strand en drukke roosters voor onze strandwachtleden. De dagen vulden zich met veel patrouilleren en preventief optreden. Op dit soort dagen werden veel verdwaalde kinderen met hun ouders verenigd, was er veel EHBO (kwallenbeten!) en werden bij aflandige wind veel drijfvoorwerpen teruggebracht naar het strand.

Op de dagen met veel wind waren de watersporters aan de beurt. Op deze dagen werden diverse kitersurfers in moeilijkheden weer veilig op het strand afgeleverd.

Zaterdag 14 september werden bij onze strandwachtpost ook de volgende examens afgenomen: Schipper open Water en beach, Senior lifeguard, Lifeguard beach en Reddingsbrigade chaffeur. Alle kandidaten slaagden!

Het weekend van 14/15 september was het laatste bewakingsweekend van onze strandwacht aan het Maasvlakte-strand dit jaar. Vanaf begin mei 2020 zal de strandwachtploeg weer actief zijn aan de Maasvlakte.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie