Echt Rotterdams Erfgoed

Museum Rotterdam heeft naast de historische collectie ook een actieve collectie: de collectie Echt Rotterdams Erfgoed. Een verzameling mensen, instellingen en activiteiten die op dit moment een belangrijke en verbindende rol spelen in de stad.

Onlangs heeft Museum Rotterdam Rotterdammers opgeroepen Rotterdamse initiatieven via Facebook te nomineren. Daarbij is de Rotterdamse Reddingsbrigade als winnaar uit de bus gekomen!

De Rotterdamse Reddingsbrigade wordt toegevoegd aan de actieve collectie. De actieve collectie wordt behandeld als de historische collectie; fotografie, interviews en bijbehorende informatie bewaren we in een database. De zorg voor de actieve collectie betekent dat Museum Rotterdam de collectie volgt, er aandacht op vestigt en in contact brengen met andere relevante onderdelen van het netwerk. Het idee is dat iedereen hier uiteindelijk voordeel van heeft.

This entry was posted in rotterdam. Bookmark the permalink.

Geef een reactie