Wim Soeters benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau

Helaas kon de jaarlijkse lintjesregen op vrijdag 24 april niet doorgaan. Daarom werden de gedecoreerde vandaag gebeld door de Burgemeester van hun woonplaats.

Vrijdagochtend belde Burgemeester Visser van de Gemeente Katwijk op om onze afscheidnemende secretaris Wim Soeters mede te delen dat het Zijne Majesteit Koning Willem Alexander heeft behaagd hem te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Deze onderscheiding is hem toegekend voor zijn belangeloze inzet binnen de Rotterdamse Reddingsbrigade in het bijzonder zijn verdiensten als secretaris ven het bestuur en zijn verdiensten als secretaris in de landelijke controlecommissie van Reddingbrigade Nederland.

Namens de Rotterdamse Reddingsbrigade feliciteren wij Wim van harte met deze benoeming.

Binnen de Rotterdamse Reddingsbrigade is Wim twee langdurige periodes actief als medewerker. Van begin jaren ’60 tot 1982 is Wim actief geweest bij de strandwacht in Hoek van Holland, in het zwembad en vanaf 1973 als bestuurslid. In eerste instantie was Wim commissaris in het bestuur en vanaf 1978 2e secretaris. In deze periode was Wim aan de slag met examens, wedstrijden, jeugddagen van het district, jeugddagen in de Rijnhal van de bond, maar ook diverse bondsactiviteiten (zoals de technische commissie).

In 2007 werd Wim door toenmalig voorzitter Peter Tijl weer naar het bestuur gehaald als 1e secretaris.

Wim heeft inmiddels al diverse onderscheiding mogen ontvangen voor zijn RRB-activiteiten: 1978 Lid van Verdienste, 1985 bondspenning, 2011 50 jaar lid.

Wim Soeters

1 gedachte over “Wim Soeters benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau

 1. tlpeter

  Wim,
  Van harte gefeliciteerd.
  Ben vooral onder de indruk van je 1e periode als vrijwilliger bij de RRB 1972 tot 1982 met het epi’s centrum in de Vinkenstraat die tijd dat DAKA SPORT je buurman trainingspakken voor de Strandwacht sponseerde.
  De tijd van overuren van de stencil machine>> voor de Onderlinge wedstrijden en de ALV.
  Jeugddagen district West en 2 jeugddagen in de RIJNHAL
  Deelname aan een BRUG te VER
  Maar dat is nostalgie, nu hebben te maken met een OER kracht CORONA
  Nu is het devies:
  GEZOND BLIJVEN.
  .

Geef een reactie