Einde strandseizoen 2020

      Geen reacties op Einde strandseizoen 2020

Het weekend van 12 en 13 september was het laatste bewakingsweekend van onze strandwacht aan het Maasvlaktestrand in 2020.
De strandwachtploeg van de Rotterdamse Reddingsbrigade is vanaf zaterdag 7 mei 2020 elk weekend aanwezig geweest aan het recreatiestrand van de tweede Maasvlakte. In overleg met de gemeente was de start een week later dan gepland. Gezien de situatie met COVID-19 golden voor de strandwachtploeg speciale protocollen om voor de veiligheid van de strandbezoekers en de strandwachtleden te zorgen.
Van 1 tot en met 23 augustus was onze strandpost dagelijkse bezet.

Het was een afwisselend seizoen met temperatuurpieken van ruim 30 graden. Langs de hele Nederlandse kust waren de strand op de zeer warme dagen overvol. Ook op de Maasvlakte moesten de toegangswegen een aantal malen worden afgesloten omdat het te druk werd. Op de warme dagen werden door onze strandwachtleden zeer lange dagen gemaakt, het publiek bleef langer op het strand dan in andere jaren. Deze dagen vulden zich met veel patrouilleren en preventief optreden. Veel kinderen met hun ouders verenigd, was er veel EHBO, werden bij aflandige wind veel drijfvoorwerpen teruggebracht naar het strand en zijn ook diverse in nood verkeerde badgasten weer veilig op het strand gezet.
Op de dagen met veel wind, zijn veel kitesurfers in moeilijkheden weer veilig op het strand afgeleverd.

Vanaf begin mei 2021 zal de strandwachtploeg weer actief zijn aan de Maasvlakte.
Meer informatie over onze strandwacht aan de Maasvlakte kan je hier lezen.

uitkijk strandwacht maasvlakte

Geef een reactie