Persbericht Maasvlakte II: strand in zicht!

      Geen reacties op Persbericht Maasvlakte II: strand in zicht!

FutureLand open op zaterdag 23 april

Themadag in FutureLand: Strand in zicht

De aanleg van Maasvlakte 2 is in volle gang. Naar verwachting is het strand van Maasvlakte 2 in 2012 voor een deel en vanaf 2013 volledig beschikbaar voor strandgangers. Op zaterdag 23 april staat FutureLand, het informatiecentrum over de aanlegwerkzaamheden van Maasvlakte 2, in het teken van x91Strand in zichtx92. Tijdens deze themadag komen bezoekers alles te weten over het nieuwe, extra lange strand en wat er in de toekomst te doen is. De FutureLand Express wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Strand Express en maakt die dag een bijzondere rit vlakbij het toekomstige strand in aanleg. Bezoekers kunnen voor de eerste keer dit jaar blijven eten op het terras en een avondrit maken over het nieuwe land.

Nieuw land, nieuw strand
Tijdens de themadag vertellen trouwe bezoekers van het x91Slufterstrandx92 waarom zij zo uitkijken naar het moment waarop het nieuwe strand beschikbaar is. We verwachten spannende verhalen over kiten, vissen, vogels en surfen. Wie interesse heeft om een lezing bij te wonen, kan op de dag zelf gratis een toegangsbewijs krijgen bij de receptie (zolang de voorraad strekt). De lezingen duren ongeveer een uur en beginnen om 12.00 uur en 14.00 uur. Aanvullend op de themadag is tot 19 juni in de YangtzeZaal van FutureLand de tentoonstelling x91Strand in Zichtx92 te zien. Deze expositie brengt in beeld hoe het nieuwe strand ingericht en gebruikt gaat worden.

Praktische informatie
Tijdens deze themadag is FutureLand op zaterdag 23 april voor iedereen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De Strand Express maakt bijzondere rondritten om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Een unieke ervaring want bezoekers kunnen, in tegenstelling tot de reguliere rondritten, onderweg uitstappen. Voel het nieuwe land onder je voeten en maak de mooist denkbare foto! Vooraf aanmelden voor de Strand Express wordt aangeraden, dit kan via www.futureland.nl. Een rit kost 5 euro per persoon en ritten van 13.30 uur en 15.30 uur sluiten aan op de lezingen.

Let op: deze themadag is eenmalig!

Blijven eten?
Op zaterdag 23 april kan, al dan niet in combinatie met deelname aan de themadag, op het terras gegeten worden. Schuif om 17.30 of 19.30 uur buiten aan voor een maaltijd op het terras met als decor het nieuwe land. Bij slecht weer biedt het restaurant hetzelfde inspirerende uitzicht. Voor deze speciale gelegenheid maakt de FutureLand Express een avondrit over het nieuwe land.

FutureLand is gratis toegankelijk en, naast de themaweekenden, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.futureland.nl

Mv2