Druk weekend

      Geen reacties op Druk weekend

Het weekend van 22 en 23 augustus j.l. was weer een druk weekend voor de groep Beveiligers van de Rotterdamse Reddingsbrigade.

De strandwachtploeg aan de Maasvlakte beveiligde het drukke strand. Door de (krachtige) aflandige wind was de ploeg druk met het terugbrengen van drijfvoorwerpen naar het strand en werden er een aantal kiters weer veilig op het strand afgezet. Door de aflandige wind drijven er met de onderstroom ook veel kwallen richting strand. Dat betekent dat er ook badgasten met kwallenbeten behandeld moesten worden.

Op zondag werd ook de Beach2Beach Challenge bewaakt. De Beach2Beach Challenge is een oversteek van de Zevenhuizerplas, vanaf strand Nesselande naar het strand bij eetcafé De Strandgaper en terug. De totale afstand van de Beach2Beach Challenge is 3,5 km. Voor degene die dit te ver vonden was ook een enkele oversteek mogelijk.

150823-b2b-02

Zondag 23 augustus was er ook het zomercarnaval in Oude Haven in Rotterdam. Ook op dit gezelligste feest van Rotterdam was onze reddingsbrigade aanwezig om te beveiligen. Helaas eindigde deze mooie dag met regen.

150823-02

150823-03

150823-04

150823-05