Veel kiters uit zee gehaald

      Geen reacties op Veel kiters uit zee gehaald

De strandwachtploeg van de Rotterdamse Reddingsbrigade heeft weer een druk weekend achter de rug. Het weekend van 5 en 6 september stond er het hele weekend een stevige Noordwesterwind en ook een stevige deining uit het Noorden.

Ideale omstandigheden voor wind- en kitesurfers. Echter dit brengt ook gevaren met zich mee. De zuidkant van de Maasvlakte is een populaire kitesurf locatie. Echter was de wind daar dit weekend aflandig. Dit betekent dat als er een kiter in problemen komt, hij richting zee waait in een gebied met gevaarlijke stroming.

Zaterdag 5 september moest de strandwacht in actie komen voor vier kiters en vier kanoërs.
Zondag was het nog drukker. Omdat zoekacties en reddingen om verschillende plaatsen plaatsvonden werd ook de hulp van buurtbrigade Rockanje ingeschakeld. Naast dat er kiters in moeilijkheden kwamen aan de zuidkant van de Maasvlakte, was er ook assistentie van de reddingsbrigade nog op het kilometers noordelijker gelegen strand (bij parkeerplaatsen P5 en P6).
Zondag 6 september werden 13 kiters uit zee gehaald, waarvan er 6 in een levensbedreigende situatie verkeerde. Ook zijn er nog 3 kiteboards naar het strand teruggebracht, verder waren er nog 2 meldingen van kiters die hun kiteboard zijn verloren op zee.

Meer informatie over de strandwacht op de Maasvlakte en tips over veilig naar het strand en tips voor kiters zijn te lezen op www.RRB.nu/strandwacht