Wereldhavendagen en meer …

      Geen reacties op Wereldhavendagen en meer …

Misschien denk je daar heb je de brigade weer met een druk weekend. Inderdaad liet zaterdag 5 september 2015 weer zien hoe veelzijdig het werk is van een reddingsbrigade. Voor iedereen een leuke en vooral ook nuttige hobby!

De commissie Werving, Voorlichting en Promotie was aanwezig op het zwem-Event in zwembad Noord. Meer dan 100 deelnemers hebben door de diverse clinics kennis mogen maken met het werk van de Rotterdamse Reddingsbrigade.

De sloepenroeiwedstijd de Maasrace tijdens de Wereldhavendagen wordt tradioneel beveiligd door onze reddingsbrigade. De roeiwedstrijd start ten oosten van de Erasmusbrug en roeiers moeten zo’n 16 kilometer roeien. De brigade had de RTD-18, RTD-49 en RTD-59 ingezet (twee snelle en een langzame boot)

150905-whd

150905-whd2

150905-whd3

De weervoorspellers van de Nederlandse Kitevereniging hadden het al voorspeld de stevige noodwesten wind is aflandig aan de zuidkant van de Maasvlakte, een favoriete locatie voor veel kitesurfers. Het gevaar is dat bij problemen je van het strand wegwaaid in een gebied met veel stroming. De strandwacht hield dit gebied goed in gaten en moest in actie komen voor vier kiter. Ook werden in hetzelfde gebied vier kanoërs in veiligheid gebracht.