Serious Rescue voor Serious Request!

      Geen reacties op Serious Rescue voor Serious Request!

Reddingsbrigades in Nederland in actie voor goede doel van 3FM

Van 17 t/m 19 december 2016 zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Gouda naar Breda geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request;
“3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking. Een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee de voornaamste doodsoorzaak van kinderen onder de 5 jaar. En dat terwijl longontsteking eenvoudig te voorkomen en behandelen is.”

Verenigd in “Serious Rescue”, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade van Gouda naar Breda varen. De route gaat ook door Rotterdam. Een vaartocht van zo’n 145 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal op zaterdagochtend 17 december om 08.30 uur worden gegeven in Gouda.
Ook dit jaar neemt er weer een ploeg uit Rotterdam deel aan Serious Rescue. U kunt de actie van de reddingsbrigade, en dus Serious Request, steunen via via de collectebus in het zwembad of via bankrekeningnr NL62 INGB 0003186421 o.v.v. Serious Request. De reddingsbrigades bieden het ingezamelde geld op maandag 19 december aan aan de DJ’s van het Glazen huis.

Via onze Facebook-pagina houden we jullie op de hoogte van de vorderingen van onze mensen.

seriousrescue

Geef een reactie