Op bezoek bij de strandwacht

      Geen reacties op Op bezoek bij de strandwacht

Zaterdag en zondag 1 en 2 juli 2017 stonden bij onze strandwacht aan de Maasvlakte in het teken van bezoekers.
Zaterdag kwamen de zeekadetten langs en zondag was het aspirantendag. De aspirantendag is bedoeld om iedereen van boven de 13 jaar enthousiast te maken voor de strandwacht om uiteindelijk de strandwachtploeg te kunnen versterken.

De zaterdag begon met flink veel wind (windkracht 6 en 7). De strandwacht had zijn handen vol aan de kitesurfers. Een aantal werd weer veilig op het strand gezet en ook werd divers materiaal weer teruggebracht naar eigenaar/strand. Ook zondag moest hulp geboden worden aan een kiter.

De zeekadetten en de aspiranten kregen allebei hetzelfde programma voorgeschoteld, beide dagen onder coördinatie van Robert. Zo werd er gezwommen in zee, werd er een drenkeling uit het water gehaald met de boten, kon er mee gevaren worden en werd er aan EHBO verleend aan een lotus persoon.

Geef een reactie