Laatste bewakingsweekend Maasvlakte

      Geen reacties op Laatste bewakingsweekend Maasvlakte

Het weekend van 9 en 10 september 2017 was alweer het laatste bewakingsweekend van onze strandwacht aan de Maasvlakte van dit seizoen. Vanaf het eerste weekend in mei werd er in de weekenden, feestdagen en een periode van drie weken aaneengesloten in de vakantieperiode vanaf de strandpost aan het recreatiestrand over de tweede Maasvlakte gewaakt.

Het zesde bewakingsseizoen aan de tweede Maasvlakte was weer zeer afwisselend. Afhankelijk van het weer was er inzet nodig van de strandwacht. Zo waren er warme dagen met weinig wind en dagen zonder zon en veel wind. Het recreatiestrand was tijdens warme zomerse dagen druk bezet. Op dit soort dagen werden veel badgasten met of zonder drijfvoorwerpen veilig op het strand afgezet, kinderen met ouders herenigd en vele mensen behandeld met kleine verwondingen (b.v. kwallenbeten). Op dagen met veel wind was de strandwacht druk met het bewaken van wind- en kitesurfers. Tijdens de periode van permanente bewaking werd er ook geoefend met een SAR-helikopter van de Kustwacht

Op zaterdag 26 augustus zijn er vier strandwachtleden geslaagd voor het Lifeguard Beach-examen.

Ook op de laatste dag van het seizoen verleende onze reddingsbrigade nog assistentie aan drie kite-surfers.

Begin mei 2018 start het volgende bewakingsseizoen.

Geef een reactie