Voorbereiding bewaking Maasvlaktestrand

De strandwachtleden van de Rotterdamse ReddingsBrigade zijn deze tijd van het jaar druk bezig met het komende bewakingsseizoen aan het strand van de Maasvlakte.

Vanaf zaterdag 5 mei is de strandwacht gedurende de weekenden (en feestdagen) weer paraat aan het recreatiestrand. In de voorbereiding op het seizoen worden alle materialen gecheckt en in orde gemaakt worden. De strandwachtleden volgen de benodigde opleidingen, zoals b.v. de herhalingscursussen EHBO.
Regelmatig worden ook oude intensief gebruikte materialen ingeruild voor nieuw materiaal. Woensdag 7 maart ontving de strandwachtploeg van Staatsbosbeheer een nieuw voertuig en twee nieuwe waterscooters. Het nieuwe voertuig kan meer personen vervoeren dan het oude voertuig en is voorzien een C2000-porto, voor b.v. contact met de brandweer meldkamer. De nieuwe waterscooters hebben betere stabiliteit en zithouding en zijn uitgerust met een Rescue Sledge en navigatie verlichting.

Zaterdag 24 maart organiseert de strandwacht samen met de surfers van de Maasvlakte een Beach Clean Up. Iedereen mag meehelpen! De Clean Up start om 10 uur op de strandpost.

De strandwacht en beveiligingsgroep kan altijd nieuwe enthousiaste mensen gebruiken! Heb je interesse, stuur dan een bericht aan voorlichting@rrb.nu

Meer informatie over onze strandwacht aan de Maasvlakte kan je hier lezen.

Geef een reactie