Foto’s Gekleed Zwemmen 2018

      2 reacties op Foto’s Gekleed Zwemmen 2018

Het is traditie bij onze brigade dat we aan het begin van de herfst gekleed zwemmen tijdens onze cluburen. De afstanden zijn als vanouds 250, 600 of 1.000 meter.

Tijdens onze cluburen werden eind september / begin oktober weer vele baantje gekleed gezwommen en niet alleen door onze eigen leden. Er zijn zelfs zwemmers die uit Den Helder of Amsterdam speciaal naar Rotterdam komen om gekleed te zwemmen. Dit jaar ging het gekleed zwemmen zelfs internationaal met bezoek uit Brussel!

Vanzelfsprekend was onze “huisfotograaf” Hugo aanwezig voor sfeerbeelden, hieronder een selectie van de foto’s.

Lees meer hier over Gekleed Zwemmen.

2 gedachten over “Foto’s Gekleed Zwemmen 2018

 1. Michaël van Vliet

  Hallo Reddingsbrigade,

  20-10-2018, Het is alweer 10 dagen geleden dat ik mee deed met gekleed zwemmen, wat ik ook weer fijn vond. ik vond 1000m voor mij zelf te kort en deed met goedkeuring de 2000m (1000m schoolslag en 1000m borstcrawl). Als er tijd genoeg was had ik nog wijl meer gezwommen.
  Dat ik hier geen moeite mee heb komt omdat ik aan wedstrijdzwemmen doe en dan wijl lange afstanden. 2 jaar terug heb ik tijdens een 100 x 100 een 8000m gezwommen.
  Maar meestal zwem ik in de training tussen de 2000 en 2500m. Indoor wedstrijden doe ik bijna niet. Vanaf half juni t/m half september en dit jaar was het tot eind september, doe ik wijl veel openwater wedstrijden mee.
  door deze lange warme perioden zwem ik officieel nog buiten en onder de 16gr. In een wetsuit, tot dat het watertemperatuur onder de 12gr komt en dan pas ga ik weer binnen trainen. Ik hoop dat het in 2019 weer snel 12gr word dan kan ik weer naar buiten. Ik vind gloor water smerig en het irriteert in de neus.
  Van het zwemmen in openwater word je sterker dan van indoorzwemmen en je verhoogt je weerstand met buiten zwemmen.
  Als je wil weten hoe het is openwater zwemmen? Doe dan in 2019 eens mee met een prestatietocht van 250m, 500m, of een 1000m. Waar dit word gehouden kan je in 2019 terug vinden op noww.nl en dan zoeken op advertenties 2019. Op deze website kan je ook zien hoe dat dit jaar was (2018).
  Misschien ben ik nu te vrijpostig om zomaar reclame te maken voor het openwater zwemmen. Maar denk maar zo: wij kunnen niet zonder de reddingsbrigade en de openwater wedstrijden niet zonder deelnemers.

  maar goed ik sluit dit af en zeg tot een volgende keer.

  Vriendelijke groeten,
  Michaël van Vliet

Geef een reactie