Jan Asselé overleden

      2 Reacties op Jan Asselé overleden

Op donderdag 30 september is Jan Asselé op 91-jarige leeftijd overleden.

Jan is bijna 70 jaar lid geweest van de Rotterdamse Reddingsbrigade. Van 1954 tot 2014 was Jan medewerker van de RRB. In die periode had Jan verschillende functies bij de brigade en Reddingsbrigade Nederland.

Van 1961 tot en 1991 was hij bestuurslid. Zijn passie was de strandwacht, hiervoor was hij dan ook verantwoordelijk binnen het bestuur. Onder leiding van Jan verhuisde de strandwachtploeg begin jaren 70 van Hoek van Holland naar Maasvlakte. Van 1975 tot 1977 was Jan ook vice voorzitter van de vereniging.

Daarnaast was Jan actief medewerker van de vereniging. Vanzelfsprekend als strandwacht lid en strandwachtcommandant, maar ook in de zwembaden (hoofdinstructeur in Oost, instructeur Noord). Na zijn periode als bestuurslid was Jan nog jarenlang aanwezig bij de bestuursvergaderingen om te notuleren. Ook was Jan bijna 20 jaar onze ledenadministrateur. Voor Reddingsbrigade Nederland zat Jan jarenlang in het bestuur van de Contact Commissie Kustbrigades (CCK).

De afscheidsbijeenkomst zal plaatsvinden in crematorium Hoeksche Waard, Zaaiviool 3 te Heinenoord op vrijdag 08 oktober om 10.30 uur.

Jan was dol op rode rozen. Daarom vinden wij het fijn als u allemaal één rode roos meebrengt.

Geen bloemstukken of boeketten.

Via deze link kunt u een bericht achterlaten in het condoleanceregister en de livestream volgen van het afscheid.

2 gedachten over “Jan Asselé overleden

Geef een reactie