Kwaliteitseisen zwemlesaanbieders

      Geen reacties op Kwaliteitseisen zwemlesaanbieders

De uitzending van Radar van maandag 14 maart j.l. laat weer zien hoe belangrijk landelijke kwaliteitseisen voor zwemlesaanbieders zijn. De Rotterdamse Reddingsbrigade heeft als licentiehouder internationale Zwemdiploma’s laten zien dat zij voldoet aan onafhankelijke eisen die in nauwe samenwerking met een groot aantal partijen in de zwembranche zijn opgesteld. Alleen zwemlesaanbieders, die onafhankelijk zijn getoetst, mogen de internationale Zwemdiploma’s, het Zwem-ABC, uitgeven.

De eisen zijn onder andere gericht op toezicht, sociale veiligheid en er wordt een minimaal opleidingsniveau voor zwemonderwijzers gehanteerd. Bij de RRB wordt gewerkt met gediplomeerde vrijwilligers. Daarnaast leiden en begeleiden wij onze vrijwilligers op om het minimale opleidingsniveau verantwoord te behalen. Wij werken volgens de Gedragscode Zwembranche, met Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en worden blijvend bijgeschoold.

De Rotterdamse Reddingsbrigade heeft het streven alle Rotterdammers veilig van het water te laten genieten. Want zolang niet iedereen kan zwemmen, moeten we alle zwemmers leren redden!

Geef een reactie