Top strand dagen en dagelijkse bewaking

Top Strand Dagen
Van zondag 17 juli tot en met dinsdag 19 juli lagen de Nederlandse stranden weer vol met badgasten in verband met het warme weer. Zo ook aan het strand van de Maasvlakte. De maandag en dinsdag waren aangemerkt als zogenaamde Top Strand Dagen, hierdoor heeft onze strandploeg twee extra dagen gedraaid aan de Maasvlakte.

Vooral dinsdag 19 juli was een drukke dag. Met temperaturen van 39 graden in het binnenland, zochten veel mensen verkoeling aan zee. Onze strandploeg is tot zonsondergang actief geweest. Drie mensen moesten van het strand worden afgevoerd i.v.m. de hitte. Ook het hete zand speelde veel mensen parten. In de avond bleef het ook druk: tegen 21.00 uur en 22.00 uur moest de strandploeg uitrukken.

Dagelijkse bewaking
De strandwachtploeg van de Rotterdamse Reddingsbrigade zorgt gedurende de zomermaanden voor de beveiliging van het recreatiestrand van de tweede Maasvlakte.

De reddingsbrigade is tot medio september in de weekenden aanwezig. Op deze dagen is de strandwachtpost van 9.30 uur tot 17.30 uur bezet. In de periode van 23 juli tot en met 14 augustus is de strandpost dagelijks bezet.

Meer informatie over de strandwacht aan de Maasvlakte.

Geef een reactie