Dagelijkse bewaking gestopt

      Geen reacties op Dagelijkse bewaking gestopt

Zondag 14 augustus was de laatste dag van de periode van dagelijkse bewaking aan het Maasvlakte-strand door de strandwachtploeg van de Rotterdamse ReddingsBrigade. De strandwacht was de afgelopen drie weken elke dag aanwezig.

De rest van het strandseizoen is de ploeg alleen aanwezig in de weekenden. Het laatste bewakingsweekend is het weekend van 10/11 september. Meer informatie over de strandwacht aan de 2e Maasvlakte kan je hier lezen.

De afgelopen periode waren drukke weken voor de strandwachtploeg. Er waren veel zogenaamde Top Strand Dagen. Dit zijn dagen met zeer mooi en warm weer, waarop de hulpdiensten extra alert zijn in verband met de te verwachten drukte. Er werden vaak lange dagen gemaakt door de strandwachtploeg, omdat de badgasten ook lang (tot zonsondergang) op het strand bleven.

De strandploeg was druk met uitkijk en patrouilles en trad voornamelijk preventief op. Wel waren er de gebruikelijke EHBO-gevallen, vondelingen en afgedreven drijfvoorwerpen. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

Geef een reactie