Laatste weekend strandbewaking

      Geen reacties op Laatste weekend strandbewaking

Het weekend van 9 en 10 september is het laatste bewakingsweekend van onze strandwacht aan het Maasvlaktestrand in 2022.
De strandwachtploeg van de Rotterdamse Reddingsbrigade was vanaf zaterdag 30 april 2022 elk weekend aanwezig geweest op het recreatiestrand van de tweede Maasvlakte. Van 23 juli tot en met 14 augustus was onze strandpost dagelijks bezet.
Deze zomer kenmerkte zich door veel “tropische” dagen, de zogenaamde Top Strand Dagen. Op deze dagen zijn de reddingsdiensten extra paraat in verband met de te verwachten drukte. Dit betekende voor onze strandploeg, naast de reeds genoemde dagen, ook nog veel extra bewakingsdagen op door de weekse dagen.

Deze zomerse dagen draaide de ploeg lange dagen, vanaf 9.30 uur tot soms zonsondergang. De strandploeg was, deze dagen, druk met uitkijk en patrouilles en trad voornamelijk preventief op. Wel waren er de gebruikelijke EHBO-gevallen, vondelingen en afgedreven drijfvoorwerpen. Er waren beduidend minder dagen waarop veel watersporters, zoals b.v. kitesurfers, actief waren. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.
Vanaf begin mei 2023 zal de strandwachtploeg weer actief zijn aan de Maasvlakte.

Meer informatie over onze strandwacht aan de Maasvlakte kan je hier lezen.

Geef een reactie