Even voorstellen: het jeugdbestuur

      1 reactie op Even voorstellen: het jeugdbestuur

Begin van het nieuwe jaar is een mooi moment om het vorig jaar gestarte jeugdbestuur van de Rotterdamse Reddingsbrigade voor te stellen. Het jeugdbestuur zal een stem zijn voor alle leden tussen de 13 en 21 jaar. Wij gaan zorgen dat de zaken die onder de jeugd van de brigade spelen bekend worden gemaakt bij het bestuur. Wij willen ons bezig gaan houden met de aansluiting van de jeugd bij de brigade en de saamhorigheid en verbondenheid tussen de jeugdleden onderling gaan verbeteren zodat de RRB echt een brigade van ons allemaal wordt.

De komende tijd zullen wij ons als jeugdbestuur bij de jeugdleden in onze baden bekend maken en bij jullie inventariseren wat jullie belangrijk vinden. Dan rest nu alleen nog even het korte voorstelrondje. 

Diana van Leeuwen (22)

Hoi, mijn naam is Diana en ik ben met mijn 22 jaar ervaring op deze aardbodem het oudste lid van het jeugdbestuur. Ik ben sinds mijn dertiende medewerker van de RRB en ik bevind mezelf voornamelijk in de Wilgenring en op het strand. In het zwembad geef ik les aan de hogere diploma’s, vanaf junior redder 1 tot en met life saver 3, waardoor ik veel aanspraak heb met de jeugd van de brigade. Verder ben ik momenteel in opleiding voor mijn instructeursdiploma. Buiten de brigade werk ik in het Erasmus MC als radiodiagnostisch laborant en houdt ik mij bezig met musicals, gamen en Dungeons and Dragons.

Ben Rietveld (19)

Hey, Ik ben Ben. Ik ben 19 jaar oud. Ik zwem al zo lang als ik me kan herinneren in zwembad de Wilgenring. Ik heb eerst zelf mijn diploma’s hier gehaald en ben vervolgens op mijn vijftiende begonnen met lesgeven als een stage, dit heb ik later voortgezet als hobby. Ik geef nu al 4 jaar les aan elementair 2. Verder ben ik zelf druk bezig met het behalen van mijn LS. Ik ben op het moment aan het studeren bij de Haagse Hogeschool en daar volg ik de opleiding HBO-ICT. Naast school game ik ook heel veel, ook kijk ik anime en wil ik vaker Dungeons and Dragons spelen met mensen.

Mette van der Sluis (18) 

Hoi, ik ben Mette en ik ben 18 jaar oud. Ik ben al 4 jaar lid van de RRB. Ik geef zwemles bij de Wilgenring en ik ben 2 jaar lid van het strand. Ik geef samen met Diana les aan de hogere diploma’s junior redder 1 tot en met reddend zwemmen 4. Hiervoor heb ik 2 jaar watervrij lesgegeven en 1 jaar het A diploma. Buiten de brigade heb ik nu een tussenjaar en daarom geef ik ook zwemles als werk. Vorig jaar heb ik het eerste jaar van de opleiding Dier en Management. Verder hou ik van lezen, Dungeons and Dragons, TV kijken en loop ik af en toe hard.

Sophie Werkhoven (21) 

Hey, mijn naam is Sophie, Ik woon al 21 jaar in Rotterdam. Naast wonen, studeer en werk ik ook in Rotterdam. Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding tot natuurkunde docent, en ik werk momenteel ook als docent natuurkunde op een middelbare school. Voor de brigade ben ik al 8 jaar als medewerker actief en in die 8 jaar tijd heb ik lesgegeven in 3 verschillende baden. Zo heb ik bijna 7 jaar lesgegeven in Bad noord en ben ik sinds deze zomer actief in bad Oost. Verder geef ik in de wilgenring les aan andersvalide kinderen. Ik heb veel verschillende diploma’s les gegeven over de afgelopen jaren, maar nu geef ik voornamelijk de hogere diploma’s les waardoor ik veel in contact kom met onze jeugdleden.

Fleur Ooms (15) 

Hoi, ik ben Fleur en ik ben 15 jaar oud. Ik ben sinds mijn 4e lid van de reddingsbrigade en vanaf mijn 13e medewerker. In bad Noord geef ik les aan junior redder 3 en hoger, in de Wilgenring geef ik het 1e en 2e lesuur diploma B. Dankzij het zwemmen bij de brigade ben ik begonnen met wedstrijdzwemmen bij MNC Dordrecht. Daar heb ik veel wedstrijden gezwommen en doe dat tot de dag van vandaag nog steeds. Sinds ongeveer 4 jaar ben ik ook veel actief met de wedstrijdsport Lifesaving bij de Dordtse Reddingsbrigade, sinds vorig jaar heb ik een topsportverklaring en zit ik bij het Nederlands Talententeam Lifesaving. 
Ik ben nu 2 seizoenen actief bij de strandwacht. En af en toe doe ik (samen met mijn ouders) beveiligingen.  

Elodie Pasma

Vanaf mijn 4e jaar lig ook ik elke week in het zwembad met als resultaat: diploma ABC, ZV 1, 2 en 3 na 2 jaar. Met 6 jaar naar de RRB en ZPV Barracuda voor wedstrijdzwemmen. Met 11 jaar naar de GRB Goudse Reddingsbrigade. Lifesavingteam met 2 jaar talententeam NL.
Tja en toen kwam Corona. Misschien hadden jullie ook nergens meer zin in. Ik ben van Mavo 2 naar Havo 3 gegaan. Afgelopen diplomazwemmen mijn lifesaver 3 gehaald. Op het moment geef ik 2 x 45 min les in de Wilgenring en ben ik strandwachtlid.
Misschien dat ik in het nieuwe jaar weer mijn gezicht laat zien bij het lifesaving team van Gouda.
Ik vind het spelletje leuk maar de trainingen iets minder maar als team uitkomen op een wedstrijd vind ik wel leuk.

1 gedachte over “Even voorstellen: het jeugdbestuur

Geef een reactie