Einde strandbewaking

      Geen reacties op Einde strandbewaking

Het weekend van 16 en 17 september was alweer het laatste bewakingsweekend van onze strandwacht aan het Maasvlaktestrand in 2023.
De strandwachtploeg van de Rotterdamse Reddingsbrigade was vanaf zaterdag 6 mei 2023 elk weekend aanwezig geweest op het recreatiestrand van de tweede Maasvlakte. Van 22 juli tot en met 13 augustus was onze strandpost dagelijks bezet.
Naast deze dagen waren er een aantal zogenaamde Top Strand Dagen. Op deze dagen zijn de reddingsdiensten extra paraat in verband met de te verwachten drukte. Dit betekende voor onze strandploeg, naast de reeds genoemde dagen, ook nog extra bewakingsdagen op doordeweekse dagen.

Op zomerse dagen draaide de ploeg lange dagen, vanaf 9.30 uur. De strandploeg was, deze dagen, druk met uitkijk en patrouilles en trad voornamelijk preventief op. Er waren de gebruikelijke EHBO-gevallen, vondelingen en afgedreven drijfvoorwerpen. Op andere dagen waren veel watersporters, zoals b.v. kite surfers, actief. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

Op 31 augustus zijn er medewerkers van Rijkswaterstaat op bezoek geweest. De doelstellingen van onze reddingsbrigade zijn toegelicht en zijn goede contacten gelegd.

Vanaf begin mei 2024 zal de strandwachtploeg weer actief zijn aan de Maasvlakte.

Meer informatie over onze strandwacht aan de Maasvlakte kan je hier lezen.

Geef een reactie